Followers



Tuesday, June 21, 2011

10 tentang ADDIN

holla holla readers !

for a long time i not active to blog :)

sorry ;D

today addin nak cakap

about ADDIN .

tak kenal ?

nak mintak penampar je korang ni =='

telalu banyak yang korang tak tau :D

pasal ADDIN :)

kalau korang nak tau ,

bace post nie sampai habes , pastu like ,

pastu komen ,

pastu follow ,

pastu add kat FB ,

cheh telebih suda , hee :)

1.kalau duduk di atas kerusi biasanya akan memandang
kearah kiri .

2.kalau naik tangga mesti langkah satu anak tangga ;)

3.kat sekolah agak pendiam , kat FB agak kecoh , hee ;D

4.tak reti sabar ! ekeke ;D

5.agak lawak la , siket .

6.agak tidak suke bile berchatting dengan lelaki XP

7.tatabahasa apabila ber CHATTING sangat tinggi . lol .

8.seorang yang jakun , :)

9.agak jujur la ;D

10.owh ya ! pemalu ;D

that's all la .

kalau nak tau lagi add kat FB la

search ADDIN IRFAN or A R T

soon !

ow ya !

ADDIN tak pernah merokok

dan tak penah pegang rokok .

soon !

senyum dan like :D

Tuesday, June 14, 2011

anonymous si hacker .

holla holla readers !

kat atas tu bukan nye banner hantu tau !

itu ,,

itu ,,

ape entah ,

tu sebenar nye geng hacker .

ape name nye ek ,

anymymous

eh !

anonymous .

bermaksud ,

tidak di ketahui ataupun , tiada siapa siapa .

lebih kurang la ,

geng tu nak ceroboh

website portal kerajaan Malaysia ,

addin pon tak tau la betul ke tidak ,

kate nye esok diorang nak buat .

hari rabu

15 mei 2011

7.30 malam .

waktu malaysia ,

dasat tuu ,,

geng anonymous ni ,

berada di seluruh dunia !

bapak arhh ,,

ahli die pulak ramai =='

ape kehalnye nak masuk website kerajaan malaysia ? =='

negara lain kan ade .

haduuiii ,

menyusah kan .

nak cerita pasal politik ni tak reti sangat .

tak pasal pasal kene ISA pulak =='

addin pon mule nye terkejut beruk babun monyet kera .

tapi ,

betul ke ? =='

hm ,

nak pecaye susa .

tak pecaye pon macam betul pulak .

huu ,,



ni video nye .

anonymous ni ,

die penah hack ps 3

gile lahh !

addin nak cakap pon susa ,

kalau korang nak tau pasal anonymous ni ,

taip je kat wikipedia ,

oke la

soon !

senyum dan like :D

Monday, June 13, 2011

serabut ke rambut aku ? =='

holla readers !

assalamualaikum :D

syok habes !

semalam i go to desaru !

hee :D

has many cengkerang right there !

i build istana pasir ,

rase nak pegi lagi !

oke stop ~

this is not the topik utama .

oke ,

ramai orang cakap rambut aku tahapehape =='

well ,

mungkin jugak diorang rabun :)

ekeke .

tapi aku pelik jugak ,

ape beza nye rambut aku ngan orang lain ?

LOL . XD

tapi mungkin pandangan diorang lain :)

ade sorang member aku ni ,

ade ke die datang tempat aku tetibe ,
( padahal die nak kasi kertas perikse )

pastu die cakap

mem : wei , da macam ape da aku tgok rambut ko ni ,

aku : ni trend terkini , ko mane tau ,

pastu die memblah kan dirinya :D

ade pulak sorang kawan aku ni,

die cakap rambut aku macam wolverine !

WTH =='
same ke dengan yang ni ?
(pose paling banggang aku penah buat)

beza gilee bhaii ~

haha :D

oke penat aku berceloteh ,

soon !



senyum dan like :D

Friday, June 10, 2011

photoshop tutorial > tutorial banner :D


holla holla ;D

sekarang ni addin buat tutorial banner , guna photoshop :D

tutorial ni direquest oleh ilie zuhaili di FB addin :)

max out your volume to hear my voice XD

oke , enjoy !

soon !

senyum dan like :D

Wednesday, June 8, 2011

homework homework homework =='

hey everyone !

ahh ! so stress !

the school is coming !

i think i want to punch and kick something !

my homework ??

haha !

don't ask laa ..

un done ..

grr ,

its because i always

online ,

blogging ,

liking ,

chatting

commenting ,

posting ,

gunting ,

what ever 'ting' lah !

urrhh ,

i think today i wanna done the homework ,

but ,,

grr ~

i think i wanna quit !

lol =='

oke ,

the most thing i do

editing ..

=='

mom : sudalah addin buat keje skola tu

me : inhale > exhale

(that the dialog between my mom and me ,,)

*after 2 hour*

mom : aihh , tak di sentuh sentuh lagi keje skola tu ?

me : inhale > exhale

*after 3 hour*

mom : suda suda la tu ~

me : inhale > exhale .

lol .

=='

i think i wanna to be a murder .

and kill my homework ~

haha (evil laugh)

oke

STOP !

if me posting in my blog ,

when my homework is done ??

oke paused right there

soon !

senyum dan like :D

Monday, June 6, 2011

photoshop tutorial :D > cara masukkan gambar dan transparentkan gambar :)

holla holla readers !

sekarang nie , addin nak ajar ,

cane nak masukkan gambar kat artwork header :)

n transparent kan gambar :D

1.bukak photoshop korang ,
n then tekan file > new.

2. 1.setkan lebarnye :)
2.setkan tingginya :)
3.setkan ke TRANSPARENT :)
3.lepas da siap , click file > open .

contoh :4.pilih gambar n then click open .

contoh :
5.nanti photoshop korang akan keluar 2 tab.

contoh :
(gambar cody jugak ! :P)

6.right click dekat icon pemadam , pastu
pilih magic eraser tool :)

contoh :7.padam kan background tu sampai jadi
kotak putih kelabu .

contoh :8.tarik kan tab gambar tersebut kebawah SEDIKIT .

contoh :preview : akan jadi seperti ini .9.click icon yang paling atas sekali .

contoh :
10.tarik gambar cody tu ke kotak yang sebelah die .

contoh :
11.kalau dah siap tekan pangkah kat gambar original
tadi .

contoh :click NO

contoh :12.pastu korang bole la taruk perkataan sesuka hati .
:D

preview :contoh nye cam nie.
n then korang savekan gune PNG !

kalau tak gambar tu tak jadi transparent :)

tak tau nak besarkan or kecikkan gambar ?

tak pon korang tak tau nak tuka warne huruf ?

tak pon lagi korang tak tau cane nak save dgn PNG ?

bace post tutorial header :D

bace sampai habes tau !

baru korang tau cane ;)

oke

soon !

senyum dan like :D

photoshop tutorial :D >header ~

hey readers .

addin , tatau la nak buat post ape ,

addin rase nak tolong korang semua :)

belajar photoshop :P

sejak kebelakangan ni ,

addin asyik gune photoshop aje ;)

dan meninggalkan coreldraw :)
(coreldraw adelah sejenis software editing yang mudah :D)

jadi addin rase nak ajar korang gune bende alah

photoshop ni :D

oke kite blajar buat header dulu :)


1.mestilah kene ade photoshop .

2.open your photoshop ,

3.n then go to file. click new

4.yang no. 1 tu lebar saiz gambar dan no. 2
tu pulak tinggi gambar . no. 3 set kan transparent
supaya keje jadi lebih senang :)

5.nanti akan keluar camnie .

6.n then pilih huruf capital T tu .

tulis lah perkataan yang korang suke :)

7.
bile korang da tulis ...
maknenye da siap la =='

8.*korang bole tuka wane font korang dgn ,
select semua hurup kat situ tu , n then tuka
wanenye dekat sini ,,

klik je kotak oren tu , oke :D

*kalau nak tuka saiz pulak ,

select sume huruf

pegi edit > free transform

contoh :

that is it ,,

lepastu , click la free transform tu :)

9.lepas dah siap korang save kan kat kom korang .
kejapp ! belum habis lagi !

10.kalau korang nak save , just pegi file
pastu klik SAVE AS ! jangan tekan save :)

contoh :
11. lepas dah tekan save as , set kan gambar tu
ke PNG .

contoh:
12.pastu tekan save ! SIAP !

senyum dan like :D

Sunday, June 5, 2011

10 cara nak ngurat girl or boy :)


hey guys !

how long im doe'snt been here :D

today i want to talk about

how to ..

aa ,

ngurat la :D

lol .

this is opened for single person :)

there has 10 ways how to ..

ngurat

ekeke :)

( BM version )

1.korang pandang je muke die dari jarak jauh .
pandang ... je . n ' then bila DIA toleh kat
korang . tengok je lagi ! until DIA tanye
'kenape ?' . korang jawab 'saya suke awak.'
ahaha . ade cara tak ? ;)

2.kalau di FB , first , korang kena kenal die dulu .
korang tanye la nama siapa ? (soalan bodoh)
umur berape . n ' then start gune perkataan
'DEAR'
contoh ayat : 'don't angry to me , dear XD'
kalau die ketawe terus kan perjuangan .
kalau die pelik . stop your perjuangan . :D
(gunekan ayat seperti awak , saya or nama korang )

3.jangan buat buat die marah or malu untuk
seminggu :)

4.always know about him/her . its to easy
to ngurat him/her . ;)
(speaking pulakk .)

5.hantar surat cinta . n then kasi ayat siket :D
masa yang sesuai masa hari RAYE .
i do that ! :D

6.di FB , tegur si DIA 2 , 3 hari (tanpa berenti). n then mintak
no. HP. hari berikut , SMS . hee :)

7.give him/her a GIFT on their birthday :)
mesti die hargai punya !

8.selit cite or gambar si DIA di blog anda :)
n then suruh si DIA tengok :D
mesti suke . hee :)

9.ajak si DIA bejalan ngan korang :D
mase kat sekolah time mase yang
elok , adalah mase REHAT .
addin bejalan dgn NAJWA SUFFIAH :D

10.senang , korang straighht to the point .
pegi kat depan die and say 'saya suke awak .'
easy right ?

hee :)

its allready 10.

i hope you all have a GF and BF

after this .

soon !


senyum dan like :D

Wednesday, June 1, 2011

cody simpson :)

holla holla readers !

today i wanna talk about superstar ~

not malaysian ,

korean ,

japaneian ,

but

americanian !

(right is'nt)

lol.

i wanna talk about 14 years old artists

he is

CODY SIMPSON !

hear that song ?

that is his song ;)

im not promote he on my blogg .

but i'm like his voice .

nice :D

he is not handsome at all .

but okay laa .

i know him from ..

my FB

hee :)

he doesn't like JUSTIN BIEBER .

because his hair is too different ..

i had memorise the lyric of his song .

ALLDAY .

i hope i had meet him :)

after i meet him ,

i will instruct him to sing infront of mee !

haha !

(evil laugh)

i had edit him :D

with photoshop :)


not nice at all :(

okay .

soon !

senyum dan like :D

10 cara nak release stress korang ;)

hey readers !


good feeling today ?


yeahh !


good .


owh ya !


thanks for reading this post ;)


today ,


i wanna talk about ,


aa ..


(how to speak it out haaa ..)


BM lagi la ye ,


ekeke :D


kita akan mengetahui ,


cara cara nak hilang stress ~





1.bile tgh buat keje rumah mesti stress right ?

ape kate dgr lagu sambil buat keje skola ?

tapi jangan dengar lagu merapu =='


2.korang pegi kat depan khalayak ramai n'then

korang jerit 'AAAAAAA!' pasti akan

ter release stress korang tu :D


3.korang cube makan roti celup MILO pastu celup ngan

vitagen . pastu makan . haha ~ ;)


4.cube bile naik tangga tu gune tangan :)


5.cube buat kawan korang ketawe terbahak bahak gile gile

sampai guling guling . mesti hilang stress . :)


6.tengok video nie :P






7.cube bukak TV 7 pastu tengok ultraman . then tiru gaya

ape yang die buat :P


8.marah orang kat sekeliling korang tak tentu pasal . :D


9.minum air hujan . lol. :)


10.senang , korang bace la blog aku hari hari . pasti

release stress korang tu :P


oke that all today .


i hope you all


have been release all your stress :P


soon !

senyum dan like :D