Followers



Tuesday, June 21, 2011

10 tentang ADDIN

holla holla readers !

for a long time i not active to blog :)

sorry ;D

today addin nak cakap

about ADDIN .

tak kenal ?

nak mintak penampar je korang ni =='

telalu banyak yang korang tak tau :D

pasal ADDIN :)

kalau korang nak tau ,

bace post nie sampai habes , pastu like ,

pastu komen ,

pastu follow ,

pastu add kat FB ,

cheh telebih suda , hee :)

1.kalau duduk di atas kerusi biasanya akan memandang
kearah kiri .

2.kalau naik tangga mesti langkah satu anak tangga ;)

3.kat sekolah agak pendiam , kat FB agak kecoh , hee ;D

4.tak reti sabar ! ekeke ;D

5.agak lawak la , siket .

6.agak tidak suke bile berchatting dengan lelaki XP

7.tatabahasa apabila ber CHATTING sangat tinggi . lol .

8.seorang yang jakun , :)

9.agak jujur la ;D

10.owh ya ! pemalu ;D

that's all la .

kalau nak tau lagi add kat FB la

search ADDIN IRFAN or A R T

soon !

ow ya !

ADDIN tak pernah merokok

dan tak penah pegang rokok .

soon !

senyum dan like :D

Tuesday, June 14, 2011

anonymous si hacker .

holla holla readers !

kat atas tu bukan nye banner hantu tau !

itu ,,

itu ,,

ape entah ,

tu sebenar nye geng hacker .

ape name nye ek ,

anymymous

eh !

anonymous .

bermaksud ,

tidak di ketahui ataupun , tiada siapa siapa .

lebih kurang la ,

geng tu nak ceroboh

website portal kerajaan Malaysia ,

addin pon tak tau la betul ke tidak ,

kate nye esok diorang nak buat .

hari rabu

15 mei 2011

7.30 malam .

waktu malaysia ,

dasat tuu ,,

geng anonymous ni ,

berada di seluruh dunia !

bapak arhh ,,

ahli die pulak ramai =='

ape kehalnye nak masuk website kerajaan malaysia ? =='

negara lain kan ade .

haduuiii ,

menyusah kan .

nak cerita pasal politik ni tak reti sangat .

tak pasal pasal kene ISA pulak =='

addin pon mule nye terkejut beruk babun monyet kera .

tapi ,

betul ke ? =='

hm ,

nak pecaye susa .

tak pecaye pon macam betul pulak .

huu ,,



ni video nye .

anonymous ni ,

die penah hack ps 3

gile lahh !

addin nak cakap pon susa ,

kalau korang nak tau pasal anonymous ni ,

taip je kat wikipedia ,

oke la

soon !

senyum dan like :D

Monday, June 13, 2011

serabut ke rambut aku ? =='

holla readers !

assalamualaikum :D

syok habes !

semalam i go to desaru !

hee :D

has many cengkerang right there !

i build istana pasir ,

rase nak pegi lagi !

oke stop ~

this is not the topik utama .

oke ,

ramai orang cakap rambut aku tahapehape =='

well ,

mungkin jugak diorang rabun :)

ekeke .

tapi aku pelik jugak ,

ape beza nye rambut aku ngan orang lain ?

LOL . XD

tapi mungkin pandangan diorang lain :)

ade sorang member aku ni ,

ade ke die datang tempat aku tetibe ,
( padahal die nak kasi kertas perikse )

pastu die cakap

mem : wei , da macam ape da aku tgok rambut ko ni ,

aku : ni trend terkini , ko mane tau ,

pastu die memblah kan dirinya :D

ade pulak sorang kawan aku ni,

die cakap rambut aku macam wolverine !

WTH =='
same ke dengan yang ni ?
(pose paling banggang aku penah buat)

beza gilee bhaii ~

haha :D

oke penat aku berceloteh ,

soon !



senyum dan like :D

Friday, June 10, 2011

photoshop tutorial > tutorial banner :D


holla holla ;D

sekarang ni addin buat tutorial banner , guna photoshop :D

tutorial ni direquest oleh ilie zuhaili di FB addin :)

max out your volume to hear my voice XD

oke , enjoy !

soon !

senyum dan like :D

Wednesday, June 8, 2011

homework homework homework =='

hey everyone !

ahh ! so stress !

the school is coming !

i think i want to punch and kick something !

my homework ??

haha !

don't ask laa ..

un done ..

grr ,

its because i always

online ,

blogging ,

liking ,

chatting

commenting ,

posting ,

gunting ,

what ever 'ting' lah !

urrhh ,

i think today i wanna done the homework ,

but ,,

grr ~

i think i wanna quit !

lol =='

oke ,

the most thing i do

editing ..

=='

mom : sudalah addin buat keje skola tu

me : inhale > exhale

(that the dialog between my mom and me ,,)

*after 2 hour*

mom : aihh , tak di sentuh sentuh lagi keje skola tu ?

me : inhale > exhale

*after 3 hour*

mom : suda suda la tu ~

me : inhale > exhale .

lol .

=='

i think i wanna to be a murder .

and kill my homework ~

haha (evil laugh)

oke

STOP !

if me posting in my blog ,

when my homework is done ??

oke paused right there

soon !

senyum dan like :D

Monday, June 6, 2011

photoshop tutorial :D > cara masukkan gambar dan transparentkan gambar :)

holla holla readers !

sekarang nie , addin nak ajar ,

cane nak masukkan gambar kat artwork header :)

n transparent kan gambar :D

1.bukak photoshop korang ,
n then tekan file > new.

2. 1.setkan lebarnye :)
2.setkan tingginya :)
3.setkan ke TRANSPARENT :)
3.lepas da siap , click file > open .

contoh :4.pilih gambar n then click open .

contoh :
5.nanti photoshop korang akan keluar 2 tab.

contoh :
(gambar cody jugak ! :P)

6.right click dekat icon pemadam , pastu
pilih magic eraser tool :)

contoh :7.padam kan background tu sampai jadi
kotak putih kelabu .

contoh :8.tarik kan tab gambar tersebut kebawah SEDIKIT .

contoh :preview : akan jadi seperti ini .9.click icon yang paling atas sekali .

contoh :
10.tarik gambar cody tu ke kotak yang sebelah die .

contoh :
11.kalau dah siap tekan pangkah kat gambar original
tadi .

contoh :click NO

contoh :12.pastu korang bole la taruk perkataan sesuka hati .
:D

preview :contoh nye cam nie.
n then korang savekan gune PNG !

kalau tak gambar tu tak jadi transparent :)

tak tau nak besarkan or kecikkan gambar ?

tak pon korang tak tau nak tuka warne huruf ?

tak pon lagi korang tak tau cane nak save dgn PNG ?

bace post tutorial header :D

bace sampai habes tau !

baru korang tau cane ;)

oke

soon !

senyum dan like :D

photoshop tutorial :D >header ~

hey readers .

addin , tatau la nak buat post ape ,

addin rase nak tolong korang semua :)

belajar photoshop :P

sejak kebelakangan ni ,

addin asyik gune photoshop aje ;)

dan meninggalkan coreldraw :)
(coreldraw adelah sejenis software editing yang mudah :D)

jadi addin rase nak ajar korang gune bende alah

photoshop ni :D

oke kite blajar buat header dulu :)


1.mestilah kene ade photoshop .

2.open your photoshop ,

3.n then go to file. click new

4.yang no. 1 tu lebar saiz gambar dan no. 2
tu pulak tinggi gambar . no. 3 set kan transparent
supaya keje jadi lebih senang :)

5.nanti akan keluar camnie .

6.n then pilih huruf capital T tu .

tulis lah perkataan yang korang suke :)

7.
bile korang da tulis ...
maknenye da siap la =='

8.*korang bole tuka wane font korang dgn ,
select semua hurup kat situ tu , n then tuka
wanenye dekat sini ,,

klik je kotak oren tu , oke :D

*kalau nak tuka saiz pulak ,

select sume huruf

pegi edit > free transform

contoh :

that is it ,,

lepastu , click la free transform tu :)

9.lepas dah siap korang save kan kat kom korang .
kejapp ! belum habis lagi !

10.kalau korang nak save , just pegi file
pastu klik SAVE AS ! jangan tekan save :)

contoh :
11. lepas dah tekan save as , set kan gambar tu
ke PNG .

contoh:
12.pastu tekan save ! SIAP !

senyum dan like :D

Sunday, June 5, 2011

10 cara nak ngurat girl or boy :)


hey guys !

how long im doe'snt been here :D

today i want to talk about

how to ..

aa ,

ngurat la :D

lol .

this is opened for single person :)

there has 10 ways how to ..

ngurat

ekeke :)

( BM version )

1.korang pandang je muke die dari jarak jauh .
pandang ... je . n ' then bila DIA toleh kat
korang . tengok je lagi ! until DIA tanye
'kenape ?' . korang jawab 'saya suke awak.'
ahaha . ade cara tak ? ;)

2.kalau di FB , first , korang kena kenal die dulu .
korang tanye la nama siapa ? (soalan bodoh)
umur berape . n ' then start gune perkataan
'DEAR'
contoh ayat : 'don't angry to me , dear XD'
kalau die ketawe terus kan perjuangan .
kalau die pelik . stop your perjuangan . :D
(gunekan ayat seperti awak , saya or nama korang )

3.jangan buat buat die marah or malu untuk
seminggu :)

4.always know about him/her . its to easy
to ngurat him/her . ;)
(speaking pulakk .)

5.hantar surat cinta . n then kasi ayat siket :D
masa yang sesuai masa hari RAYE .
i do that ! :D

6.di FB , tegur si DIA 2 , 3 hari (tanpa berenti). n then mintak
no. HP. hari berikut , SMS . hee :)

7.give him/her a GIFT on their birthday :)
mesti die hargai punya !

8.selit cite or gambar si DIA di blog anda :)
n then suruh si DIA tengok :D
mesti suke . hee :)

9.ajak si DIA bejalan ngan korang :D
mase kat sekolah time mase yang
elok , adalah mase REHAT .
addin bejalan dgn NAJWA SUFFIAH :D

10.senang , korang straighht to the point .
pegi kat depan die and say 'saya suke awak .'
easy right ?

hee :)

its allready 10.

i hope you all have a GF and BF

after this .

soon !


senyum dan like :D

Wednesday, June 1, 2011

cody simpson :)

holla holla readers !

today i wanna talk about superstar ~

not malaysian ,

korean ,

japaneian ,

but

americanian !

(right is'nt)

lol.

i wanna talk about 14 years old artists

he is

CODY SIMPSON !

hear that song ?

that is his song ;)

im not promote he on my blogg .

but i'm like his voice .

nice :D

he is not handsome at all .

but okay laa .

i know him from ..

my FB

hee :)

he doesn't like JUSTIN BIEBER .

because his hair is too different ..

i had memorise the lyric of his song .

ALLDAY .

i hope i had meet him :)

after i meet him ,

i will instruct him to sing infront of mee !

haha !

(evil laugh)

i had edit him :D

with photoshop :)


not nice at all :(

okay .

soon !

senyum dan like :D

10 cara nak release stress korang ;)

hey readers !


good feeling today ?


yeahh !


good .


owh ya !


thanks for reading this post ;)


today ,


i wanna talk about ,


aa ..


(how to speak it out haaa ..)


BM lagi la ye ,


ekeke :D


kita akan mengetahui ,


cara cara nak hilang stress ~





1.bile tgh buat keje rumah mesti stress right ?

ape kate dgr lagu sambil buat keje skola ?

tapi jangan dengar lagu merapu =='


2.korang pegi kat depan khalayak ramai n'then

korang jerit 'AAAAAAA!' pasti akan

ter release stress korang tu :D


3.korang cube makan roti celup MILO pastu celup ngan

vitagen . pastu makan . haha ~ ;)


4.cube bile naik tangga tu gune tangan :)


5.cube buat kawan korang ketawe terbahak bahak gile gile

sampai guling guling . mesti hilang stress . :)


6.tengok video nie :P






7.cube bukak TV 7 pastu tengok ultraman . then tiru gaya

ape yang die buat :P


8.marah orang kat sekeliling korang tak tentu pasal . :D


9.minum air hujan . lol. :)


10.senang , korang bace la blog aku hari hari . pasti

release stress korang tu :P


oke that all today .


i hope you all


have been release all your stress :P


soon !

senyum dan like :D

Tuesday, May 31, 2011

10 cara nak tau si DIA suke korang ke tidak ;)

hey folks !

very very good enening ~

this time

i want to post about something like

how to know it

easy to said

'fakta'

(ye kott )

okay ,

back to the topic

10 how to know she or he like you or not

err, aku rase lebih baik cakap melayu .

oke

1.bile korang keluar , korang cube tengok reaksi muke die . senyum ke,
muram ke , tak pun marah ke .kalau senyum memang sah la die
ikhlas nak bejalan ngan korang , kalau muram , baik balik je :)

2.kalau korang ade FB , bile korang chat ngan si DIA . adekah DIA akan
reply dengan ayat panjang atau pon lepas korang tanye sesuatu dari DIA,
DIA akan menjawab 'ya , tidak , aah , kot' ?

3.bile kawan si DIA becerite pasal korang , dan si DIA sengaja menukar
topik lain .

4.apabila korang mengcall si DIA cube dengar suare DIA betul betul.
kalau cakap macam orang nak tidur , baik korang tekan butang
merah kat keypad phone korang tu :P

5.bile korang datang rumah si DIA n'then bagi salam ,
cube tengok sape yang reply salam korang tu
mak si DIA ataupun si DIA .kalau maknye yang reply,
korang balik je la :)

6.bile korang hantar mesej kat FB , tengok die balas ataupun
tidak :)

7.bile korang phone mak si DIA , cube dengar suare mak nye .
ade kah marah or gembira ? kalau marah , si DIA mesti
suke sangat kat korang :D

8.selalu berkate tentang perkahwinan ==' . maknenye die suke
korang la tu . lol .

9.die ade teringat kat korang tak korang rase ? :)

10.senang , korang tanye die 'kau suke aku lagi tak ?'
itu ialah paling senang . haha . :)


cara - cara kat atas nie aku tak copy dekat mane mane eh :)

aku just membuat kajian .

haha .

lol

oke la :)

soon !

senyum dan like :D

Monday, May 23, 2011

movies ;)

hey everyone ,






a good good good




evening :P




ruahh !




*yawn




huh !




yesterday !

me




and also najwa suffiah


urhh ,



sorry






and also my family




go to watching a film at cinema !



yeah !






i watch






this



har har har


so syok :P



the best syok ever i get this !




(not that nips ! but the watch ;) )


haha




the colour is




white and blue !




favourite ! ;)




and my father buy pirate CD . lol




RIO !




on the next day ,


i had a test !




what the H , F , S




im forgot !




and then i fell asleep on 11 0'clock




and i ,,




rraarrhh ,




*yawn




=='




fell asleeep




oke ,




soon !




zzz .


senyum dan like :D

Wednesday, May 11, 2011

clever bot :)

heyy all :)








had a long time you're not reading my post :)








i think i had not posting








for a long time ~








today i want to story bout'








CLEVER BOT ~








i had know that for a long time ~








but when i see my friends wall ,








baru aku teringat !








hee :)








difficult to say english !








when i go to there








that is was blank ,








and i see the small box ,








im start typing and,








i ask the LOL question ~








owh ya !
















that is the link ;)








you can ask anyting ,








n then








you can get the answer on the spot ~








i can also luahkan feeling at there ~








haha :)








on that time ,








we feel happy








but on another time , angry








another time again








we feel sad :)











haha .














now , techonology is move faster ,
















we have facebook
















twitter
















blogger


















and such of connective activity




















allright ,


















stop at this time .
















soon !

senyum dan like :D

Wednesday, May 4, 2011

melaka melaka melaka :)

hey there :)



its 3 day holiday right on last weekend ?



ahha !



im go to melaka !



thats the best moment :)



im on there over 2 day and 1 night



the first day i go to ..





zoo melaka !



ahha ..



at there have many specific animal



like ,



ant,



spider,



fly,



mousquito,



and



other else



(heee)



after im tired smell the bad ..



urhh ,, stop !



dont continued (bluekkk)



after that my father went to the go karting



i drive with 120 km/h



hoho



so fast !



after that i drift there ,



drift here ,



haha so much drift and then



accident ~



lol



after that i go to




menara taming sari !



nothing else at there just



go up



and spin spin spin spin



and go down



haha ~



after that ,



check to the hotel ;)





day 2 ..




ktrrr ktrr



so cool ~



damn it ~



this aircond




make my leg vibrate not stop



and then i goto the toilet and take bath



after that ~



im taking a picture



from the reflection of



miror :)



some of that is this



lol ~



and then i go back to home ~



owh ya !



i got two comics !



haha !



thanks mom :)



thanks dad :)



okay that all


soon !












senyum dan like :D

Tuesday, May 3, 2011

BONUS : person who make me world colourful :)

heyy all ,,

soon !
..
..
..
..
..
..
...
....
.....

*alamak pehal pulak ni*

i know what you said

haha ~

joking

i think i want to do

the bonus post

every tuesday

:)

and enjoy this post XD

im the oldest son in my family

but i have sister :)

her name is NAJWA SUFFIAH

i like person like her :)

she always make me smile

and

laugh :)

she pretty also

haha wekk !

she oldest one year from me

so she 14 years old :)

she always said


"wak lu !"

"syg adik"

"adik ~"

that word i always see on chatting :)

i don know die cakap ngan adik spe ~

(lol)

she a cheerful and taking heavy 'ambil berat'

i also ..

(tegur ape ha dalam bahasa inggeris )

ha !

i also talking with her

on the time recess

(not much)

but i like her :)

owh ya her picture

oke

soon !

syg akk :)

senyum dan like :D

Friday, April 29, 2011

about ADDIN :)





hey everyone :)



im 'addin irfan'



just call me ADDIN



im from johor ~



not perak ,



not melaka,



or somewhere else :)



im not a new member blogging



but a long time ago ..



this blog contains,



glukosa,



pewarna yang disah kan,



(e110),



and such as material of food ..



(if you buy junk food you know la :))



im school at SMK taman putri ,



donno ?



you go to google earth ,



and search SMK Taman Putri



if it has :)



what else ..



AHHA !



my facebook !



click on this link below ~






or



search ADDIN IRFAN



okay ;)



i think ,



thats all today ~


soon ! :)

senyum dan like :D